Eindhoven kan in de top 10 Europese techhubs

Eindhoven kan binnen nu en vijf jaar in de top 10 komen van de beste techhubs in Europa. Dit beweren experts op dit gebied. Volgens deze kenners zijn er genoeg signalen dat de Brabantse plaats op weg is naar deze felbegeerde plaats.

Goede kansen

Uit een onderzoek van TechCrunch komt naar voren dat ondernemers in Eindhoven goede kansen zien om de markt zo te ontwikkelen, dat hun stad een ware techhub kan worden. Als dit zo zal zijn, zal Eindhoven de tweede plaats in Nederland zijn die in de top 10 teruggevonden kan worden, direct na Amsterdam.

Vooral starters

Het meest bijzondere aan deze ontwikkeling is dat het vooral van startups en jonge ondernemers moet komen. Grote bedrijven als Philips en ASML zijn al gevestigd in Eindhoven, maar volgens het onderzoek zal de mars omhoog vooral komen door alle startende ondernemers die op hun eigen manier bijdragen aan de groei van de techbedrijven in de stad.

In de technologische ontwikkelingen gaat het in Eindhoven vooral om deeptech. Dit zijn bedrijfstakken die zich vooral richten op zaken als hightech machines, softwareontwikkeling en kunstmatige intelligentie voor robotbouw. Techbedrijven op het gebied van fintech en commerciële diensten worden daarentegen juist minder aantrekkelijk.

Samenwerkingen

De mogelijke verklaring van deze groei is dat de deeptechbedrijven veel samenwerken met andere instellingen, zoals universiteiten, bedrijven en de overheid. In Eindhoven weten techbedrijven en instellingen elkaar goed te vinden en kunnen samen komen tot een oplossing voor een probleem of vraagstuk. Ook werken vooral universiteiten goed mee aan het tot stand brengen van nieuwe initiatieven. Uit TechCrunch blijkt ook dat dit niet komt door early stage-investeerders, omdat deze vrij weinig actief zijn in de regio.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven