Nachtleven & uitgaan

Stap in het nachtleven van Eindhoven. Eindhoven de stad met clubs, bars en kroegen voor iedereen. Eindhoven is een grote stad in Nederland waar veel jonge mensen wonen. Niet verwonderlijk, als je kijkt naar het zeerdiverse sociale leven. In de stad kun je kiezen uit verschillende restaurants om te dineren of te lunchen met vrienden. Hopelijk wordt het diner onvergetelijk! Het is ook mogelijk om een avondje te gaan drinken of een gezellige middag te hebben in Eindhoven. Er zijn eindeloos veel bars, clubs en kroegen in een relatief klein stadscentrum. Dus leef je uit, en ontdek Eindhoven!

Alles wat je nodig hebt, is te vinden in Eindhoven
Eindhoven heeft alles wat je nodig hebt, of je nu iets wilt eten of de hele nacht door wilt feesten. Alle leuke plekken zijn te vinden in een klein gebied in het centrum van de stad. Verken gewoon het gebied en kies wat je leuk vindt! Er is een grote kans dat je iets vindt op de Markt, die het hart van het centrum vormt. Het is een plein met twee patio’s. Een paar tafels kijken uit op de straat, wat je de gelegenheid geeft om mensen voorbij te zien lopen. Je kunt zelfs in de winter op het terras zitten, want er zijn dekens aanwezig. Veel restaurants hebben ook kachels, zodat je buiten chocolademelk kunt drinken als het bijna vriest!

Wat kun je zoal doen in Eindhoven?

Het Stratumseind is waarschijnlijk het bekendste uitgaansgebied van Eindhoven, een stad in het zuiden van Nederland. Jongeren uit het hele land komen hier om een onvergetelijke avond te hebben met eten, dansen en drinken. Is het te druk voor je? Gelukkig zijn er ook andere leuke uitgaansgelegenheden in Eindhoven. Lees onze tips en maak je plannen!

Amusement in de buurt van het station
Zoals de naam al doet vermoeden, ligt het Stationsplein in de buurt van het Centraal Station. Eigenlijk ligt het er pal voor. Je vindt er een aantal geweldige restaurants, terrassen en grand cafés. Nodig dus zeker een vriend of vriendin uit om iets te gaan drinken! Je kunt ook naar de Dommelstraat lopen, gelegen in een zijstraat van het Stationsplein. Door de geweldige sfeer lijkt het net alsof je in Zuid-Europa bent! De bars en restaurants hebben een intieme sfeer en iedereen is vrolijk. In de omgeving van de Dommelstraat kunt u ook het cultureel centrum ‘de Effenaar’ bezoeken.

Dommelstraat

De Markt in Eindhoven is dé plek voor een borrel of diner met vrienden. Bent u op zoek naar iets rustigers? Dan is de Dommelstraat misschien wel wat je zoekt. Je vindt hier veel restaurants, van Spaans tot Grieks, Italiaans, Argentijns en Brits. Er is dus genoeg voor iedereen, al is het misschien moeilijk kiezen! De menu’s met vaak heerlijke gerechten staan buiten uitgestald. Zo kunt u het eten en de prijzen meteen bekijken. Patio’s om te gaan zitten en naar andere mensen te kijken zijn overal in deze straat. Geniet van uw eten en drinken en kijk wie er voorbij komt.

Wilhelmina plein

Zoals u wellicht kunt raden, is het Stratumseind niet echt rustig. Als u op zoek bent naar meer ontspannende plekken, is een bezoek aan het Wilhelminaplein misschien een beter idee. Het is gelegen op een klein plein. De mensen die de bars van het Wilhelminaplein bezoeken zijn wat ouder, maar dit doet niets af aan de geweldige sfeer. Ook bijzonder aan dit gebied is dat hier vaak evenementen worden georganiseerd.

Stratumseind de kroegstraat

Allerlei soorten muziek op Stratumseind. Ben je na het diner in de Dommelstraat toe aan een bar of een club? Loop dan naar Stratumseind, dat is de langste caféstraat van Nederland. Hier vind je meer dan 50 bars en clubs, ongelofelijk! Je kunt je voorstellen dat hier veel jonge Eindhovenaren te vinden zijn. Ze kunnen kiezen uit allerlei muziekstijlen, van rock’n roll tot dance, techno of salsa. Of de hele nacht door dansen in een club met Nederlandstalige feestmuziek. Het is altijd feest in Stratumseind, vooral op vrijdag- en zaterdagnacht. Meestal duren de feesten tot 4 uur ’s nachts. Meer dan genoeg tijd om de bars en clubs in deze geweldige straat te ontdekken!

Het Stratumseind is waarschijnlijk het bekendste uitgaansgebied van Eindhoven, een stad in het zuiden van Nederland. Jongeren uit het hele land komen hier om een onvergetelijke avond te hebben met eten, dansen en drinken. Is het te druk voor je? Gelukkig zijn er ook andere leuke uitgaansgelegenheden in Eindhoven. Lees onze tips en maak je plannen!

Markt

U vindt de Grote Markt in het hart van de stad. Het is er heerlijk vertoeven, vooral in de zomer. De grand cafés van de Markt zijn zeker een bezoekje waard, en we mogen ook Holland Casino niet vergeten. De wildeman is een leuk cafe en ook zeker een bezoekje waard. Het kan echter wel even duren voordat u een zitplaats heeft gevonden, want het kan erg druk zijn bij de bars en restaurants.

De Bergen

Ga romantisch dineren bij Kleine Berg. Kleine Berg is ook een goed idee als u van een intieme setting houdt. Het ligt in een gebied dat ‘De Bergen’ heet. Hier vindt u kleine restaurantjes om bijvoorbeeld romantisch te dineren met uw geliefde. De sfeer in de boetiekachtige restaurants is erg gezellig. Er zijn ook een aantal trendy bars in De Bergen. Deze plekken zijn erg leuk, maar minder druk dan die van de Dommelstraat. Op drukke avonden is het wel verstandig om te reserveren. Als je van het oudere gedeelte van Eindhoven houdt, is de wijk ‘De Bergen’ de plek waar je moet zijn. De cafés hier trekken veel artistieke mensen aan. Ook in de winkels zie je de artistieke touch terug.

Naast cafés en restaurants heeft ‘De Bergen’ ook een aantal interessante speciaalzaken, boekhandels en galeries. Alle winkels liggen op slechts enkele minuten afstand van het Wilhelminaplein en het hart van het centrum. Ontdek nieuw talent op het Wilhelminaplein
Het Wilhelminaplein is een geweldige plek om je te vermaken. Je vindt hier vaak live optredens. Misschien ontdekt u wel een nieuwe zanger in een van de traditionele kroegen die hier gevestigd zijn. In de zomer is de sfeer op het Wilhelminaplein geweldig, dankzij het entertainment buiten.

Gay clubs in Eindhoven

Hoor je bij de ‘rainbow crowd’, oftewel een homo of lesbienne? Dan is Eindhoven net zo leuk als Amsterdam! Het heeft verschillende gay clubs, waaronder Pallaz, Bar Genestho en Club Le Pecheur. Bedenk wel dat het op deze populaire plekken behoorlijk druk kan zijn. Deel je favoriete clubs, bars en evenementen
Zorg ervoor dat je de evenementenkalender van Eindhoven regelmatig checkt, zodat je niets mist. Of deel je favoriete clubs en evenementen met andere mensen of organisaties. In deze stad zul je samen veel plezier hebben!

Scroll naar boven